Workouts inspiratie voor thuis

Workouts voor thuis

Thuis workouts zonder gym

Daar zit je dan, thuis. Je vaste gymmomenten heb je al weken niet gehad en je ziet jouw zuur verdiende resultaten verdwijnen als sneeuw voor de zon (waarschijnlijk is het niet zo erg als jij denkt maar dat is weer materiaal voor andere blogpost). Je was ook net te laat met bestellen van je eigen sportspullen voor thuis of je hebt maar beperkte eigen mogelijkheden. Ergens weet je dat je moet sporten en je wilt ook wel. Maar hoe begin je aan je workout? Geen nood, wij hebben hier 5 aanbieders voor home workouts voor je neer gezet. Voor ieder wat wils.

Voor de vroege vogels en iedereen die dat probeert te zijn

Lienke van Dear Good Morning biedt HITT workouts aan van 5 – 24 minuten om je dag energiek te beginnen. Hoe je jouw dag begint bepaalt hoe je dag verloopt, aldus Lienke. Haar site draait dan ook om het creëren van een duurzame ochtendroutine om uiteindelijk beter in je vel te zitten en energieker en positiever in het leven te staan. En van die routine maakt sporten een belangrijk deel uit. Om dit te faciliteren biedt Lienke toegankelijke en praktische work outs aan die je gewoon lekker thuis kan doen. Ieder op zijn of haar eigen niveau. Mocht je naast sporten deze periode ook als kans zien om een actievere levensstijl aan te meten is Dear Good Morning een heel goed begin vol tips en interessante blogs. Een aanrader.

Dynamisch en net even anders met Eric Leija

Gevestigd in Austin Texas is Eric Leija. Hij is vooral bekend vanwege zijn werk met kettlebells. Op de website www.ericleija.com vindt je een variatie aan betaalde opties voor kettlebellworkouts, allen begeleid met HD beeldmateriaal en ebooks. Zo kan je er zeker van zijn dat je alle bewegingen correct uitvoert. Hij begeleidt je van kettlebell-beginner naar een atleet die zijn of haar eigen flows kan samenstellen. Geen materiaal? Niet getreurd! Eric biedt ook uitdagende en tijds-efficiënte workouts aan met alleen maar lichaamsgewicht. Op zijn Instagram account @primal.swoledier zijn legio voorbeelden te vinden hiervan. Wat kenmerkend is voor de trainingen van Eric zijn de variatie aan oefeningen. Dynamisch, explosief en uitdagend en altijd gericht op kwaliteit boven kwantiteit. Dus zoek je inspiratie of variatie van de standaard push-up kijk dan zeker even bij Eric Leija.

cropped hoodie

Optima Vita

Het Youtube kanaal van Optima Vita biedt workouts aan die je perfect thuis kan uitvoeren. Van beginner tot gevorderd, iedereen kan terecht bij Marloes. Het kanaal is overzichtelijk en je kan op basis van je eigen doelstelling een video kiezen die bij je past. De instructie is duidelijk en het enthousiasme werkt aanstekelijk. Naast trainingen vindt je hier ook vlogs over voeding. Marloes is namelijk ook diëtist! Op www.optimavita.nl deelt zij haar recepten, workouts en een lifestyleblog. Ook zeker de moeite waard om eens kijkje te nemen.

Dagelijkse variatie vanuit de UK

Het youtubekanaal The Body Coach TV biedt al jaren thuis workouts aan. Sinds het begin van de lockdown is Joe begonnen met het dagelijks live uitzenden van zijn PE with Joe serie. Elke dag kan je een half uur mee doen met Joe en miljoenen andere kijkers. De lessen zijn op een HITT fundament gebouwd en zijn aan te passen op ieders niveau. Als je niet live mee kan doen, kan je altijd alle lessen terug kijken op het youtube kanaal. Dus als je van variatie houdt en structuur biedt PE with Joe mogelijk precies wat jij zoek! 

Stil maar niet rustig

Vanuit Duitsland biedt Pamela Reif op haar Youtube-kanaal verschillende homeworkouts aan. Van korte 5 minuten core-sessie tot een half uur durende intervall training en alles daar tussen. Zeker als je niet houdt van veel gepraat tussen door maar gewoon de oefening wilt zien is dit een prettig kanaal. De meeste video’s bieden namelijk precies dat. Je ziet de oefening, de timer en that’s it. De video’s zijn van hoge kwaliteit en de oefeningen zijn duidelijk te zien. Dus de uitleg wordt niet echt gemist. Ook Pamela biedt gemakkelijker opties voor elk niveau aan.

Iedereen kan bewegen

Ook al zijn de gyms dicht, er zijn genoeg alternatieven om in beweging te blijven. Hopelijk biedt dit artikel jou inspiratie of misschien wel motivatie om weer aan de slag te gaan. Heb jij zelf nog tips voor andere lezers laat ze dan gerust achter in de comments!

 

 

DISCLAIMER:

Shapednl heeft geen samenwerking met de in deze blog genoemde bedrijven. Het zijn aanbieders die wij uit eigen ervaring of uit de ervaring van onze klanten onder de aandacht brengen.

Pictures: Twannis Photography Netherland

Geef een reactie