Welke sportlegging voor dames is geschikt voor fitness en andere sporten?

Welke sportlegging voor dames?

Hier lees je welke sportlegging voor dames geschikt is voor fitness en andere sporten.

Tight, legging, broek, pants, sportlegging, squat proof, spandex, polyester, katoen, met rits, high waist, wel of geen zakken?

Zie jij door de bomen de sportlegging niet meer? In deze blog leggen we je uit wat de verschillen zijn.

Welke sport wil je beoefenen met je sportlegging? Sommige leggings zijn gemaakt voor de sportschool, terwijl andere meer geschikt zijn voor de yoga en weer een andere is juist gemaakt om te hardlopen. Vaak zit het verschil in een ritsje op de achterkant of bij de pijpen, of een legging zakken heeft en of er een koordje in zit om hem aan te snoeren.

Wij hebben verschillende leggings, voor verschillende sporten, maar je kan ze ook voor meerdere sporten gebruiken.

Welke stof is geschikt?

Dit ligt vooral aan de intensiteit van je work out. Voor een lichtere work out is katoen erg geschikt. Katoen draagt heerlijk en ademt goed, maar als je meer zweet is katoen minder geschikt omdat het vocht opneemt en je daardoor last van natte benen kunt krijgen en het de bewegingsvrijheid in de weg kan zitten.

Voor een intensievere work out is nylon en polyester meer geschikt.

Nylon is een stof die veel wordt gebruikt in panty’s voor vrouwen, maar ook in fitnesskleding. Het is heel zacht, droogt snel en neemt geen bacteriën op. Daarnaast ademt het. Nylon fitnesskleding houdt geen zweet vast, maar brengt het naar de oppervlakte waardoor het snel verdampt. Daarom is fitnesskleding waarin nylon is verwerkt erg geschikt voor trainingen waarbij je veel zweet.

Polyester is een van de meest populaire fitnesskledingstoffen. De stof is namelijk lichtgewicht, duurzaam, het kreukt niet en het ademt goed. Polyester biedt bescherming tegen Uv-stralen. Tegelijkertijd houdt het je lichaam warm tijdens de regen. Een nadeel van polyester is dat het niet zo snel droogt. Daardoor blijft het dus langer nat van het zweet.

Daarom hebben wij sport leggings met mixen van verschillende stoffen.

Sportlegging met zakken:

De three pocket legging, de Millor en de Jade:
Deze leggings zijn gemaakt van dezelfde stoffen en bestaan uit: nylon en spandex.

Door deze mix van stoffen rekt de legging goed mee en blijft hij tegelijk goed zitten. Mede dankzij de highwaist zijn deze leggings en shorts squat proof.
De three pocket legging en de shorts hebben aan beide zijden op de bovenbenen een diepe zak, geschikt voor je smartphone of bv een gelletje tijdens je langere runs. Én hij heeft een kleiner zakje aan de binnenkant van de band voor bv je sleutel of je pinpas.

Waar de meeste hardloop leggings een rits aan de achterkant hebben, heeft de three pocket legging geen ritsen, ook niet aan de pijpen. Daardoor is hij ook geschikt als yoga legging of voor in de sportschool. De three pocket legging heeft geen koordje, dit omdat hij zo goed blijft zitten. Het koordje is dus echt overbodig.

sportlegging dames fitness

De Soiana:

De Soiana bestaat uit een mix van nylon, polyester en elastaan. Deze mix zorgt ervoor dat de high waist legging van hoge kwaliteit is, heerlijk comfortabel en zacht zit en een perfect fit heeft. Daardoor is de Soiana uitermate geschikt als yogalegging. Je zou bijna vergeten dat je een legging aan hebt 😉 dankzij de high waist is ook deze sportlegging squat proof! Hierdoor is hij ook geschikt voor in de sportschool. Daarnaast ademt het materiaal bijzonder goed waardoor de stof extra snel droogt.

sportlegging dames fitness

De Fauglia: 

De Fauglia heeft ook een mix van nylon, polyester en elastaan, maar met als extra: mesh aan de pijpen. Hierdoor ademt de legging goed en is daarmee geschikt voor intensievere sporten. Deze sportlegging voor dames ideaal voor de fitness.
Net als de Soiana is de stof extra snel droog. Ook heeft de Fauglia een high waist pasvorm en accentueert daarmee jouw figuur.

sportlegging dames fitness

Je kan dus verschillende broeken gebruiken voor meerdere sporten. Het belangrijkste is dat een legging goed en lekker zit.
Welke sportlegging is jouw favoriet? 

 

Geef een reactie