Polyester, Nylon of katoenen fitness T-shirts? Wat is beter?

Bezweet fitness t-shirt

De kleding waarin je sport is ontzettend belangrijk. Niet alleen vanwege de stijl of een Instagram-waardige look, maar juist om de stoffen waarvan je fitnesskleding is gemaakt. Waarom stinkt mijn fitness T-shirt zo? In de ene stof zweet en stink je meer dan in de andere. Wat is beter tegen het stinken: Katoenen fitness T-shirts of polyester fitness T-shirts? Wij hebben het voor je uitgezocht, in deze blogpost worden beide stoffen met elkaar vergeleken en kom jij te weten welke stof fitness T-shirt het meest geschikt is voor jou.

Polyester Fitness T-shirt

Polyester is waarschijnlijk een van de meest populaire fitnesskledingstoffen. De stof is namelijk lichtgewicht, duurzaam, het kreukt niet en het ademend goed.

Ook voor degene die graag buiten sport kan een polyester T-shirt ideaal zijn. Een polyester fitness T-shirt biedt namelijk ook bescherming tegen Uv-stralen. Tegelijkertijd houdt het je lichaam warm tijdens de regen.
Klik hier voor de collectie polyester sportshirts.

Een nadeel van polyester is dat het niet zo snel droogt. Daardoor blijft het dus nat van het zweet. Polyester bevordert bacteriën door de synthetische materialen. Dat wordt dus stinken in de sportschool. Het is daarom beter om een polyester T-shirt meteen in warm water te wassen na gebruik.

Katoenen Fitness T-shirt

Katoen ademt beter en voelt lekker zacht aan op de huid. Een katoenen shirt drijft het vocht niet voldoende af, maar in ieder geval beter dan een polyester T-shirt. Daardoor blijft het langer nat en kan het zwaarder aanvoelen. Een katoenen fitness T-shirt zal na een intensieve training minder stinken dan polyester. Toch heeft katoen ook enkele nadelen. Katoen absorbeert het zweet en verzamelt het vocht van je huid. Daarom raden we je aan om fitnesskleding te kopen die een mix heeft van katoen met een andere stof, en dus niet 100% katoen is.

Fitnesskleding met katoen is zeer geschikt voor sporten waar je minder zweet, zoals yoga en krachttraining.
Klik hier voor de collectie katoenen sportshirts.

Tip: stinkt jouw fitnesskleding zelfs nog na het wassen? Was het dan warmer en doe een scheutje witte azijn bij het wasmiddel.

Nylon Fitnesskleding

Nylon is een stof die veel wordt gebruikt in panty’s voor vrouwen, maar ook zo nu en dan in fitnesskleding. Het is heel zacht, droogt snel en neemt geen bacteriën op. Daarnaast ademt het. Nylon fitnesskleding houdt geen zweet vast, maar brengt het naar de oppervlakte waardoor het snel verdampt. Daarom is fitnesskleding waarin nylon is verwerkt erg geschikt voor trainingen waarbij je veel gaat zweten.

Wat is nou het beste, Katoen, Polyester of Nylon fitnesskleding?

Dit hangt grotendeels af van de intensiteit van je training en of jij als persoon snel en veel transpireert. De realiteit is dat fitnesskleding over het algemeen bestaat uit een mix van verschillende stoffen. Daardoor heeft fitnesskleding van goede kwaliteit een optimale samenstelling om zweten en stinken te verminderen.
Klik hier voor de collectie sportshirts.

Toch is ‘stinken’ een belangrijk hangijzer. Kleding met polyester zal meer stinken dan kleding zonder polyester. In de sportschool is dit een erg belangrijke eigenschap. Daarom raden we je aan om fitnesskleding te kiezen gemaakt van een mix tussen katoen en een andere stof, zoals de Shaped Sport T-shirts. Dan kan je gerust na het sporten je eiwit shake aan de bar leegdrinken of de boodschappen doen in je fitnesskleding.

Benieuwd welke sportlegging geschikt is voor jouw work-out? Check dan deze blog!

Presteer in stijl met Shaped Fit

Wil je meer lezen over fitnesskleding? Bekijk het Shaped Fit Blog voor meer leesplezier.

Geef een reactie