Fitnesskleding trends van 2022, ben jij up-to-date?

fitnesskleding trends

Ben jij ook benieuwd naar de fitnesskleding trends van 2022? De sportschool is meer dan een vrijetijdsactiviteit, het is een levensstijl geworden. Mensen gaan fanatiek naar de sportschool omdat het gezond is om regelmatig te sporten. Maar ze zien er ook graag goedverzorgd uit, vóór, na en tijdens het sporten.

In de sportschool is het inmiddels zien en gezien worden. Je kunt écht niet meer in je oude, uit gelebberde, versleten sportkleding de sportschool binnen stappen. De fitnesskleding trends zijn alive and kicking. Het moet trendy, goed ventilerend én comfortabel zijn, zowel in als buiten de sportschool. Wat zijn de fitnesskleding trends van 2022 die jij moet weten? We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Felle kleuren zijn hot

De tijden dat fitnesskleding vooral zwart en grijs was, zijn duidelijk voorbij. In 2019 mag je felle strepen, opvallende patronen en kleur toevoegen aan je fitness outfit. Maak het maar lekker levendig. Spring in het diepe met een opvallend gekleurd T-shirt of een korte broek met opvallende kleurenpatronen. Wil je er helemaal voor gaan met de felle kleuren? Combineer dan meerdere felle kleuren met elkaar, het is allemaal mogelijk met fitnesskleding in 2022.

Je hoeft ook weer niet zo ver te gaan als Jane Fonda in de jaren ’80. De fitness T-shirts van Shaped zijn een fantastisch modieus voorbeeld van comfortabele fitness T-shirts met subtielere, maar mooie kleuren.

Felgekleurde schoenen

Het is duidelijk dat modetrends zich herhalen. De retro fitnesstrend is daar zeker een voorbeeld van. De felle kleuren van de jaren ’80 zijn weer terug, en deze keer in schoenen. Felgekleurde retro schoenen met vloekende kleuren zijn geweldig. Combineer geel met groen en oranje! Het leven is één groot feest, maar je moet zelf de slingers ophangen.

Nike Epic React Flyknit 2

Opvallende markeringen

Zorg dat je zichtbaar blijft in het donker. Markeringen in de vorm van fluorescerende en felle strepen mogen weer helemaal. Dan zien ze je staan, letterlijk en figuurlijk. Je ziet het op jassen, T-shirts, broeken en zelfs schoenen.

Strak in je trainingspak

Ken je de gabbers nog uit de jaren ’90 in hun trainingspakken? Het trainingspak is helemaal terug. Tegenwoordig zijn ze iets modieuzer (als in: slim fit), maar hebben ze hetzelfde warme comfort niveau. Je kunt een matching broek met vest dragen, of het combineren met andere kledingstukken in hetzelfde patroon.

Gabber in trainingspak

Bij elkaar passende tops en broeken

Combineren van bij elkaar passende kleding is ook weer een trend. Moeiteloos heb je zo een geweldige stijl bij elkaar gezocht. Bijvoorbeeld een Shaped Split Cut Off T-Shirt met de Shaped Muscle Fit Trainingsbroek of een sportbroek en T-shirt in dezelfde kleuren en patroon.

Legerprint Fitness Accessoires

Is legerprint überhaupt ooit uit de mode geweest? Vanaf nu in ieder geval weer helemaal terug, van broeken tot accessoires zoals de Nike Brasilia Graphic sporttas. Legerprint is ook goed te combineren met effe kleuren die terugkomen in de print zoals bruin, zwart of khaki/groen.

Running Tights

Het is niet alleen je vader die op zondagmiddag in zijn fietsbroekje door het huis loopt. In 2022 dragen ook hippe, jonge, sporters de strakke broekjes en legging in de sportschool. Dit wel vaak in een combinatie van sportbroekje plus onderliggende legging.

De running tights zijn namelijk ideaal voor allerlei oefeningen, zoals yoga, spinning lessen, cardio, of andere fitnessoefeningen. Zo blijf je tijdens het sporten nergens aan hangen, en kun je optimaal bewegen.

Heb jij je outfit bij elkaar geshopt, en ben je klaar voor je eerste krachttraining? Check dan de tips voor krachttraining voor beginners van Hijhem.nl?

Geef een reactie