Fitness model worden in 2019, dit is hoe!

Fitness Model met Dumbell

Heb jij altijd de droom gehad om fitness model te worden? Of zie je de afgelopen tijd zoveel progressie in je spieropbouw dat je er sterk in gelooft dat jij een fitness model kunt worden in de toekomst? Fitness model worden is niet makkelijk, er is ontzettend veel concurrentie.

Maar waar een wil is, is een weg! 

Veel voorkomende misverstanden over Fitness Modellen

Veel mensen stellen fitness modellen gelijk aan extreme spiermassa en definitie, en denken meteen aan bodybuilders zoals Ronnie Coleman. In werkelijkheid zijn fitness modellen uiteraard in goede vorm maar niet op een of andere extreme manier.

Een fitness model moet je ook niet vergelijken met iemand die achter de schermen met ontwerpers en fabrikanten werkt aan het perfecte kledingstuk. Pas zodra een ontwerp klaar is voor de markt zal een fitness model ingezet worden om het product te promoten.

Wat zijn de fysieke voorwaarden van Fitness modellen?

Het mooie van fitness model zijn is dat de fysieke vereisten niet zo strikt zijn als andere modelleringsniches, zoals in de modewereld. In de wereld van fitness modellen is het lichaamstype belangrijker dan de afmetingen van je lichaam. Natuurlijk heeft een fitness model geen bierbuik maar ben je slank en fit, met een stevige spierspanning.

Naast het lichaam van fitness modellen is het ook van belang dat je er aantrekkelijk en gezond uit ziet.

Aantrekkelijk? Tuurlijk ben ik dat…

Modellenbureaus vinden het vaak belangrijk dat je een geweldige huid hebt, een volle bos haar en een mooie glimlach.

Bekende mannelijke fitness modellen die weten hoe het moet!

Uit alle bekende mannelijke fitness modellen van de wereld hebben we er hieronder een paar voor je uitgelicht.

Sergi Constance

Fitnessmodel Sergi Constance

Geboren op: 25 oktober 1988 
Leeftijd: 30 jaar
Lengte: 185 cm

Jim Stoppani

Fitnessmodel Jim Stoppani

Geboren op: 13 januari 1968
Leeftijd: 50 jaar
Lengte: 185 cm

Lazar Angelov

Fitnessmodel Lazar Angelov

Geboren op: 22 september 1984
Leeftijd: 34 jaar
Lengte: 180 cm

Anton Antipov

Fitnessmodel Anton Antipov

Geboren op: 20 april 1990
Leeftijd: 28 jaar
Lengte: 182 cm

Mike Thurston

Fitnessmodel Michael Thurston

Geboren op: 9 augustus 1990
Leeftijd: 28 jaar
Lengte: 183 cm

Simeon Panda

Fitnessmodel Simeon Panda

Geboren op: 28 mei 1986
Leeftijd: 32 jaar
Lengte: 185,5 cm

Heb je nog niet genoeg gezien? Bekijk dan de volledige top 20 Fitness modellen en hun verhaal.

In 7 stappen aan de slag als mannelijk fitness model!

1. Vind een fotograaf die gespecialiseerd is in het fotograferen van mannelijke fitness modellen

Modellen fotograferen is een vak apart, ook voor een professionele fotograaf. Ga daarom altijd op zoek naar een fotograaf die hier ervaring mee heeft. Kijk ook vooral naar het portfolio van de fotograaf en vraag jezelf af of dit is wat je zoekt.

Tip: Kijk of de fotograaf zijn/haar werk online heeft gepubliceerd, wellicht kom je via hem/haar direct in contact met een tijdschrift of website waar je foto’s gepubliceerd kunnen worden.

#tweevliegenineenklap

2. Laat professionele foto’s van je gezicht en je volledige lichaam maken

Zodra je een goede fotograaf hebt gevonden en je een aantal posities en gezichtsuitdrukkingen geoefend hebt is het tijd voor je eerste photoshoot. Modellenbureaus houden ervan om je gezicht van dichtbij te bewonderen (op foto), laat daarom niet alleen foto’s van je gespierde lichaam maken maar ook van je gezicht.

3. Maak een portfolio met je foto’s en persoonlijke details

Je wilt te allen tijde je portfolio up-to-date en klaar hebben mocht je iemand tegenkomen die er interesse in heeft. Begin dus met het maken van je eerste portfolio en zorg dat je naast de foto’s ook details zoals je leeftijd, gewicht, lengte en lichaamsafmetingen toevoegt.

Je portfolio is nooit ‘klaar’, zoals sommige mensen denken. Tijdens je carrière blijf je continu foto’s toevoegen die volgens jouw waarde toevoegen aan je portfolio en wellicht kunnen zorgen voor meer werk als model.

4. Ontwikkel je persoonlijke merk op Social Media

Begin met het aanmaken van social media profielen om je persoonlijke merk te promoten. Denk hierbij aan Instagram, Facebook, en zelfs LinkedIn. Ieder netwerk heeft zijn eigen kracht waar jij je voordelen uit kunt halen.

5. Maak een world-class Instagram pagina met geweldige content

Het is tegenwoordig niet meer gek als iemand je vertelt dat zijn carrière begonnen is door Instagram. Het netwerk heeft zo’n immens groot bereik dat jij zeker ook een kans maakt. Instagram is een fotografie-gebaseerd social media platform en dus perfect om jouw mannelijk fitness modellen carrière te starten.

6. Breng je portfolio naar modellenbureaus

Stil zitten op de bank totdat er iemand van een modellenbureau bij je aan klopt voor modellen werk gaat natuurlijk niet werken. Neem daarom je portfolio mee naar verschillende modellenbureaus (bekijk een lijst van Nederlandse modellenbureaus onderaan deze blog post) om te laten zien wat je voor ze kunt betekenen. Zorg ervoor dat je voorbereid bent en je hebt ingelezen in het modellenbureau waar je op bezoek gaat.

7. Ben niet bang voor afwijzing

Afgewezen worden is niet leuk, nooit niet. De modellenwereld is hard en het komt bij de beste modellen voor dat ze niet geschikt zijn voor een klus, en dus afgewezen worden. Hoe ga je daar mee om?

Neem afwijzing niet persoonlijk, als fitness model vertegenwoordig je jezelf als merk.

Presteer in stijl met Shaped Fitness

Ben jij klaar om fitness model te worden? Bezoek deze Nederlandse modellenbureaus dan eens

Het is zo ver, je hebt alle bovenstaande stappen afgerond en bent klaar om je in te schrijven bij een modellenbureau. Er zijn veel verschillende modellenbureaus in Nederland, ieder met hun eigen specialiteit. Hieronder hebben we een aantal fitness modellenbureaus voor je op een rijtje gezet, zodat jouw harde werk zo snel mogelijk wordt beloond.

brand people logo

Brand People

Brand People noemt zichzelf geen modellenbureau, maar een levend promotiebureau met betrouwbare en veelzijdige mensen, waarmee ze de meest uiteenlopende locaties tot leven te kunnen brengen.

Bekijk modellenbureau
models inc int logo

Models Included

Models Included is niet zomaar een modellenbureau.  Ze zijn een jong maar ervaren en dynamisch team welke kan bouwen op meer dan 15 jaar ervaring in de casting- en modellenwereld.

Bekijk modellenbureau
Hang Loose Logo

Hang Loose

Hang Loose Sportcasting plaatst sporters en sportmodellen in reclame, film, televisie en fotografie. De modellen kénnen hun sport en zorgen voor een geloofwaardige uiting.

Bekijk modellenbureau

Geef een reactie